Intergrid Cloud Integration Services

Intergrid helpt u om de juiste keuze te maken en borgt de transformatie naar de cloud

Een cloudserviceprovider is een extern bedrijf dat een platform, infrastructuur, toepassing of opslag in de cloud aanbiedt. Net zoals een huiseigenaar voor elektriciteit of gas betaalt, moeten bedrijven gewoonlijk betalen voor het aantal cloudservices dat ze gebruiken, naargelang de vraag.

Cloudserviceproviders laten alleen voor het gebruik betalen en bieden daarnaast talloze voordelen. Dankzij de voordelen van schaalbaarheid en flexibiliteit zijn bedrijven niet langer afhankelijk van de fysieke beperkingen van on-premises servers. Daarnaast kunnen ze vertrouwen op meerdere datacentra met een ruime mate van redundantie, kunnen servers naar eigen voorkeur worden aangepast en is sprake van responsieve taakverdeling waardoor eenvoudig op een veranderende vraag kan worden ingespeeld. Bedrijven dienen bij het opslaan van gegevens in de cloud echter de beveiliging te evalueren om ervoor te zorgen dat wordt voldaan aan door de branche aanbevolen beheerconfiguraties en -praktijken in verband met toegang en naleving.

wat is de juiste keuze

Technische mogelijkheden en procedures

 • Eenvoudig te implementeren, beheren en upgraden. Controleer of de provider over mechanismen beschikt die het voor u eenvoudig maken om uw software en toepassingen te implementeren, beheren en upgraden.
 • Standaardinterfaces. De provider moet gebruikmaken van standaard-API's en -gegevenstransformaties zodat uw organisatie snel verbindingen met de cloud tot stand kan brengen.
 • Gebeurtenissenbeheer. De provider moet beschikken over een formeel systeem voor het beheren van gebeurtenissen. Dit systeem moet zijn geïntegreerd met het systeem dat de provider gebruikt voor bewaking/beheer.
 • Wijzigingsbeheer. De provider moet gedocumenteerde formele procedures volgen voor het aanvragen, vastleggen, goedkeuren, testen en accepteren van wijzigingen.
 • Hybride functies. Zelfs als u eerst niet van plan was een hybride cloud te gebruiken, moet u toch controleren of de provider ondersteuning kan bieden voor dit model. Het heeft namelijk voordelen waarvan u later wellicht gebruik wilt gaan maken.

Zoals u kunt lezen komt er het een andere bij kijken om op een gecontroleerde en gedegen manier naar de cloud te migrieren. Intergrid kan u hiermee helpen, faciliteren en borgen ter wijl uw winkel openblijft en u verder kunt concentereren op uw core business

Met wie?

Gezondheid van het bedrijf en procedures?
Want u blijft verantwoordelijk!

 • Financiële gezondheid. De provider moet kunnen laten zien dat hij stabiel en financieel gezond is en over voldoende financiële middelen beschikt om op de lange termijn goed te kunnen blijven functioneren.
 • Organisatie, governance, planning en risicobeheer. De provider moet beschikken over een formele managementstructuur, een in de praktijk bewezen beleid voor risicobeheer en een formele procedure voor het beoordelen van externe serviceproviders en leveranciers.
 • Vertrouwen. U moet een goed gevoel hebben over het bedrijf en de onderliggende principes. Controleer de reputatie van de provider en kijk met welke partners ze samenwerken. Onderzoek wat hun ervaring is met de cloud. Lees wat anderen over de provider te zeggen hebben en praat met klanten in soortgelijke omstandigheden als u.
 • Kennis van uw bedrijf en van techniek. De provider moet kennis hebben van uw bedrijf en uw toekomstplannen, en moet in staat zijn technische expertise te bieden die daarbij aansluit.
 • Nalevingscontroles. De provider moet via een controle door een externe partij kunnen laten zien dat aan al uw eisen wordt voldaan.
 • Uw geselecteerde cloud provider moet wendbaar en schaalbaar zijn.

 • De provider moet de beveliling op orde hebben? waaruit blijkt dat?


Neem contact op met Intergrid voor vrijblijvende orienterend / kennismakingsgesprek.

Info@intergrid.nl +31 6 533 220 40

Ondersteuning bij beheer

 • Serviceovereenkomsten (SLA's). Providers moeten u een basisserviceniveau kunnen beloven waar u zich goed bij voelt.

 • Rapporteren van prestaties. De provider moet in staat zijn om u van prestatierapporten te voorzien.

 • Broncontrole en configuratiebeheer. De provider moet over voldoende controlemechanismen kunnen beschikken voor het volgen en bewaken van services die ze aan hun klanten leveren, en het volgen en bewaken van eventuele wijzigingen die er op hun systemen zijn doorgevoerd.

 • Facturering en administratie. Dit moet geautomatiseerd zijn, zodat u kunt zien welke bronnen u gebruikt en wat daarvoor de kosten zijn, zodat u niet met onverwachte facturen te maken krijgt. Er moet ook ondersteuning zijn voor als u vragen hebt over zaken die met facturering te maken hebben.


Beveiligingsmethoden

 • Beveiligingsinfrastructuur. Er moet een uitgebreide beveiligingsinfrastructuur aanwezig zijn voor cloudservices van elk niveau en type.

 • Beveiligingsbeleid. De provider moet beschikken over een uitgebreid beveiligingsbeleid en uitgebreide beveiligingsprocedures waarmee de toegang tot systemen van zowel leveranciers als klanten kan worden beheerd.

 • Identiteitsbeheer. Wijzigingen aan een toepassingsservice of hardwarecomponent moeten alleen mogelijk zijn op basis van een persoonlijke rol of een groepsrol, daarbij moet iedereen die wijzigingen aanbrengt aan een toepassing of gegevens een verplichte authenticatieprocedure doorlopen.

 • Back-ups en bewaren van gegevens. Er moeten operationele beleidsregels en procedures aanwezig zijn die waken over de integriteit van klantgegevens.

 • Fysieke beveiliging. Er moeten controles voor fysieke beveiliging aanwezig zijn, ook waar het toegang tot hardware op co-locaties betreft. Ook moeten in de werkomgeving van datacenters beveiligingsmaatregelen aanwezig zijn die apparatuur en gegevens beschermen tegen verstorende gebeurtenissen . Er moet redundante netwerk- en stroomcapaciteit zijn, evenals een gedocumenteerd plan voor herstel na rampen en een plan voor het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit .