Mobile Device Security

 

Intergrid Managed Security Service Provider voor Smartphones & Tablets

Een integrale en holistische aanpak verzekert u van de beste grip op uw informatiebeveiliging

Partner van Lookout - Marktleider in Mobile device Security

 

Waarom Mobile Device Security? 
Laptops en desktops zijn veelal goed beveiligd met een Firewall en virusscanner. Zo worden Phishing, Malware en andere veelvoorkomende cyberdreigingen gehouden.
Maar hoe zit dat dan met andere mobiele apparaten binnen jouw organisatie?

Bij Intergrid zijn wij gespecialiseerd in mobile security en Mobile Threat Defence. Wij werken met verschillende oplossingen om mobiele devices te beschermen en dreigingen te voorspellen en detecteren

 

Mobile device security een verplichting van het AVG en GDPR perspectief.

VISIE

 

Intergrid is jouw onafhankelijke partner en helpt jouw organisatie om de volgende stap te zetten in mobile security. Zo kun je nog veiliger mobiel werken zonder dat je je zorgen hoeft te maken of jouw medewerker wel veilig overal kan werken.

 

Samen met Lookout en Intergrid realiseren we een oplossing die perfect aansluit bij jouw organisatie en processen, zodat iedereen optimaal veilig en mobiel werken.

 

Smartphone's zijn inmiddels niet meer weg te denken uit ons leven. De tijd dat we onze smartphones gebruiken voor bellen en een beetje internetten is allang voorbij! Smartphones zijn zakelijks als prive kritische apparaten geworden.

 

Tegenwoordigh kan je het zelfde of meer me je smartphone dan met je laptop. Maar waarom is circa 90% van de smartphones niet beveiligd. Intergrid heeft de handschoen opgepaket en zich ten doel gesteld om hier wat aan te doen door een strategische partnership aan te gaan met de marktleider Lookout.

 

Intergrid is vanaf 1 maart 2024 strategisch partner, Managed Security Service Provider voor de EMEA voor smartphones en tablets.

 

 

Bescherming voor privé en zakelijke doeleinden

De snelle adoptie van mobiele devices biedt veel nieuwe mogelijkheden voor criminelen. Met een aanval proberen zij controle te krijgen over smartphones van onoplettende gebruikers. Bijvoorbeeld phising e-mails komen in 15% van de gevallen voor en de overige 85% worden deze verstuurd via messaging-, social media- en bijvoorbeeld dating-apps. Omdat we onze smartphones zowel privé als zakelijk gebruiken, is het cruciaal dat er bescherming aanwezig is.

 

Beveilig onze digitale toekomst

Lookout is een platform dat op basis van Artificial Intelligenge Zero Trust-toegang biedt van endpoint tot cloud. Organisaties met een multi- of hybride cloudstrategie bieden werknemers diverse mogelijkheden om op elke locatie toegang te krijgen tot de bedrijfsdata die zijn nodig hebben. En met elk mogelijk device. Deze toegang moet vaak voldoen aan Zero Trust-beveiligingsvereisten, die alleen worden opgelost met een geïntegreerd endpoint-to-cloud-beveiligingsoplossing.

 

Security Training & Awareness

 

Vaak weten organisaties de voorkant van een mobiel apparaat goed te beveiligen middels een Mobile Device Management (MDM/UEM) oplossing zoals MobileIron, Samsung Knox, Microsoft Endpoint Manager of via Mobile App Management (MAM), en denken organisaties vaak dat deze beheertools voldoende zijn om zich te wapenen tegen cyberdreigingen. Helaas dekt dit niet de lading en laten we zo de achterdeur openstaan om de dreigingen te kunnen laten gebeuren.

Steeds vaker maken wij gebruik van een smartphone of tablet voor het overdragen van bedrijfsgevoelige informatie/data. We gebruiken zakelijke E-mail en agenda’s, hebben toegang tot klantgegevens en zelfs financiële data. Dit maakt jouw Mobile Device kwetsbaar voor cybercrime. Cybercriminelen gebruiken de modernste aanvalstechnieken om zo toegang te krijgen tot deze gevoelige data, ze doen dit via Apps, (openbare) WiFi netwerken of zelfs via het OS van het toestel.

Wil je weten of Mobile Threat Defence (MTD) jouw organisatie naar een next level kan brengen op security? Wij vertellen je graag of een van onze oplossingen bij jouw past.

Bescherming tegen app-gebaseerde risicos'
 

Een gevoelige datalek via een mobiel apparaat gebeurt veelal via een applicatie. Deze risico’s groeien hard voor zowel Android, iOS en Chrome OS. Lookout gebruikt artificial intelligence om data te analyseren met ruim 140 miljoen bekende apps. Hierdoor heeft u inzicht in:

 

 • Trojan Horses en Spyware die data onttrekken aan het apparaat
 • Kwetsbaarheden in de bestandsoverdracht en opslag van applicaties
 • Riskant gedrag van applicaties die kunnen eindigen in een datalek
 • Applicaties van derden die achter de officiële app store langs binnenkome
   

Bescherming tegen netwerk-gebaseerde risico’s

Netwerkrisico’s nemen vaak de vorm aan van een Man-in-the-Middle aanval. Het doel  van deze aanval is om het internetverkeer te onderscheppen en informatie uit te lezen. Bijvoorbeeld via een  WiFi Hotspot. De analyse via netwerkconnecties uit Lookout’s wereldwijde sensornetwerk detecteren we High-Impact­ bedreigingen en maken deze onschadelijk:
 

 • Man-in-the-middle aanvallen
 • Host certificate hijacking
 • SSLStrip aanvallen
 • TLS protocol downgrades

Bescherming tegen apparaat-gebaseerde risico’s

 

De Lookout app maakt gebruik van hun Threat Intelligence Cloud om efficiënte bescherming te bieden, waardoor er op het apparaat zelf amper impact is op de processor en levensduur van de accu. Wanneer het apparaat software kwetsbaarheden bevat, kan de locale virus- en malwarebescherming omzeild worden. Lookout maakt het apparaat herkenbaar en vergelijkt deze met 200 miljoen apparaten binnen hun platform, om  risico’s te herkennen als:

 • Abnormaal gedrag
 • Geavanceerde Root of Jailbreaking technieken
 • Out-of-date operatiesystemen
 • Risico door problematische configuratie

.

Bescherm persoonlijke informatie. De opgeslagen identiteit kan uw eigen identiteit zijn. Cybercriminelen richten zich op persoonlijke informatie om toegang te krijgen tot accounts, social engineering-aanvallen uit te voeren of zelfs om identiteiten te stelen. Bescherm elk stukje persoonlijke informatie, inclusief die van uw collega's, klanten en zelfs die van uzelf.